Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Angora Networks ürünlerini seçtiğiniz için teşekkür ederiz. 

Bu bölüm, ilk bağlantı ve yapılandırma adımlarını anlatmaktadır. Eğer kurulumlar ile ilgili sorun yaşarsanız, Angora networks iş ortakları ile irtibata geçebilir veya  My Angora üzerinden bir destek talebi yaratabilirsiniz.

Başlamadan önce

Cihaza güç vermeden önce, tüm elektrik bağlantılarının uygun şekilde yapıldığından emin olun.

Cihazlar standart kabinler ile uyumludur ve montaj için gereken tüm elemanlar cihazınıza ait kutuda bulunmaktadır. Lütfen cihazın uygun şekilde monte edildiğini kontrol edin. Eğer cihazınızı bir kabin içinde çalıştırmayacaksanız, sabit bir masada konumlandığından ve üzerinde hiç bir şey olmadığından emin olun.

Komut satırına konsol portu ile erişim

Cihaz komut satırına bağlanmak için, Rj-45 / DB9 or Rj-45 / USB UART tipi bir kabloyu, cihaz ön paneli üzerinde bulunan ‘KONSOL’ arayüzüne takmalısınız. Bu kablo çevresel sürekliliğin sağlanması amacıyla cihaz kutusu içinden çıkmamaktadır. İstenildiği takdirde Angora Networks iş ortakları üzerinden ayrıca sipariş edilir. Diğer ağ cihazlarınızı yönettiğiniz mevcut kablolarınızı kullanarak da, erişim sağlayabilirsiniz.

SFP+ arayüzlerinin sağında bulunan ‘YONETIM’ arayüzü henüz aktif değildir. Bu arayüz sadece arıza giderimi amaçlı kullanılmaktadır.

Konsol bağlantısı üzerinden veri akışı sağlanması için, bir terminal emülasyon uygulaması kullanmak gerekmektedir.SecureCRT, Screen vey Zoc7 gibi bilinen uygulamalar ile veri iletişimini sağlayabilirsiniz. Çok fazla hata barındırdığı için Putty uygulamasının kullanılması önerilmemektedir.

Rj-45 Konsol kablosunu bağlama

  1. Rj-45 / DB9 (USB) kablonun Rj-45 tarafını, anahtarın ‘KONSOL’ portuna bağlayın. 
  2. Kablonun diğer tarafı DB9 konnektör ise, bilgisayarınızın seri portuna, USB connector ise bilgisayarınızın USB portuna bağlayın. 
  3. Bİlgisayarınızda kablo bağlantısı yaptığınız erişim arayüzün numarasını (COMX)
  4. Terminal emülasyon uygulamasını başlatın
  5. Aşağıdaki bağlantı parametrelerini kullanın:

Protocol: Serial

Connection Port: COMX

Baud Rate: 115200

Data Bits: 8 

Parity: None

StopBits: 1

Flow Control: None

Aşağıda SecureCRT programı ile yapılan bir bağlantın için ayarların ekran görüntüsü verilmiştir:

  1. Cihazın elektrik kablosunu, önce cihaza daha sonra elektrik prizine bağlayın. Cihaz üzerinde durum ışığı mavi durum ışığı kısa bir süre yanıp sönecektir. Bu anda cihaz açılmaya başlamış demektir. Kısa bir süre bekleyin. Ekranda yükleme kayıtları gözükecektir. Cihaz ilk kez açılıyor veya başlangıç yapılandırması silinmiş ise, açılış 5 dakika kadar sürecektir. Aksi durumda yaklaşık 1 dakikada açılacaktır. Başlangıç prosedürleri bitince, kullanıcı adı sorulacaktır.
  2. Yeni cihazlar için varsayılan kullanıcı adı ve parola ‘admin’ olarak tanımlanmıştır.
  3. Doğru kullanıcı adı ve parolayı girdiğinizde, anahtar komut satırına erişeceksiniz.

User Name: admin

Password: *******

switch #

Eğer terminal emülasyonu için Putty uygulmasını kullanıyorsanız, geri silme için tanımlamayı değiştirmeniz gerekir. Bunun için

Session Options->Keyboard menüsünden Ctrl+H seçeneğini işaretleyin.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?